Internet Safety for Kids

Wachtwoord Block methode

Ik help mijn kinderen om slimme wachtwoorden te maken met de wachtwoordblokmethode. Ik maak een lijst met blokken die unieke informatie bevatten die alleen mijn kinderen kennen, specifieke informatie over de platforms die ze gebruiken, cijfers en speciale tekens.

Ik zal u een voorbeeld laten zien. Robins favoriete sport is voetbal, hij houdt van vlammen met zijn vrienden op Snapchat, hij weet hoeveel zakgeld hij krijgt, en we bespraken hoe je een goede vraag moet formuleren.

We gebruiken de blokken [hint][geld][sport][geld]. Voor Snapchat creëert dit het wachtwoord Flame5?Football5, dat complex genoeg is om niet gemakkelijk geraden te worden en omdat het voor elk platform een andere hint gebruikt, is het uniek.

Na 2 maanden maken we een nieuwe reeks wachtwoorden door verschillende blokken te gebruiken en de volgorde te veranderen. Deze methode is zeer eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te onthouden. Ik kan zelfs een notitie aan Robin maken met [hint][geld][sport][geld] omdat het wachtwoord dan niet wordt weggegeven.

U kunt creatief zijn in het maken van een lijst van blokken en dan een nieuwe structuur maken telkens wanneer u het wachtwoord wijzigt. Hier zijn nog wat voorbeeldblokken om u op weg te helpen.

[COLORHINT] Gebruik de kleur van het pictogram voor de app. Voor Snapchat, zou dat bijvoorbeeld geel zijn.
[SPELER] De naam van uw favoriete speler van uw favoriete sport.
[TRICOT] Het shirtnummer van de favoriete speler van de favoriete sport.
TEAM] De naam van het favoriete team.
[COLOR] De meest geprefereerde kleur.
[COLORHATE] De kleur die de minste voorkeur heeft.
[ANGRY] De betekenis van !
[MONKEY] Betekenis met behulp van @.
Het belangrijkste bij het maken van blokken is dat uw kind begrijpt wat ze betekenen. Wanneer u blokken kiest om een wachtwoord te maken, zorg er dan voor dat het uiteindelijke wachtwoord ten minste één cijfer, één speciaal teken, een blok dat specifiek is voor het platform om het uniek te maken, en een gewoon blok bevat.

U kunt het hoofdlettergebruik invoeren door het in de bloknamen op te nemen, bijvoorbeeld, [Speler] zou betekenen dat de eerste letter van de naam een hoofdletter moet zijn. Zodra uw kind dit begrijpt, kunt u het wachtwoord nog sterker maken door bijvoorbeeld [speLer] te gebruiken, wat betekent dat de vierde letter een hoofdletter moet zijn.

Het is ook belangrijk om wachtwoorden af en toe te wijzigen om te voorkomen dat oude wachtwoorden worden geraden of na verloop van tijd worden onthuld. Met Robin doen we dit elke 2 maanden, en aangezien hij een nieuwe wachtwoordhint krijgt via de blokmethode, leert hij het heel snel. Als u volgens deze methode een nieuw wachtwoord genereert, zorg er dan voor dat u de volgorde verandert en niet dezelfde blokken herhaalt. Een zeer belangrijk onderdeel is dat u altijd het platform specifieke blok wijzigt wanneer u wachtwoorden wijzigt. Dit zorgt ervoor dat het deel dat het wachtwoord uniek maakt voor elk platform verandert telkens wanneer u het wachtwoord wijzigt.

Volwassenen kunnen deze methode ook gebruiken!