Internet voor Kids

Wat ben je aan het doen? Ik bereid een workshop voor waarin ik mensen ga uitleggen hoe ze zichzelf moeten beschermen op het internet. Gaaf, kun je me dat ook uitleggen?

Na een aantal jaar volwassenen te hebben uitgelegd hoe ze zichzelf moesten beschermen bij het gebruik van internet, merkte ik dat ik op zoek was naar woorden om mijn eigen kind de do’s en don’ts van internetveiligheid uit te leggen. Tijdens ons gesprek besefte ik dat mijn perspectief en internetgebruik eigenlijk niets gemeen heeft met hoe kinderen internet gebruiken.

Er zijn enkele interessante lessen bij het kijken naar computers, internet en andere technologie vanuit het perspectief van kinderen. Een computer is gewoon een venster naar een andere wereld, met games en video’s. Internet is wanneer Wi-Fi is ingeschakeld. Een smartphone gebruiken om iemand te bellen is vreemd, ouders doen dat. Waarom wachten op iets wanneer je zoveel on-demand kunt doen, waar en wanneer je het wil? Waarom zou iemand e-mails willen lezen en schrijven wanneer er zoveel andere coole apps zijn om te chatten?

Nog niet beinvloed door het moeten werken met technologie, is voor de meeste kinderen het doel van technologie vooral entertainment en communicatie. Soms kunnen ze het zelfs gebruiken voor een schoolopdracht en zelfs dan geven de meeste kinderen er de voorkeur aan om een ​​video te bekijken en niet aan het lezen over een onderwerp. Zonder rekening te houden met wat er achter de inhoud zit die ze gebruiken, kiezen kinderen het aanbod op basis van hun smaak. Technologie als consument in de meest ware vorm.

Hoe fantastisch het ook is om te zien hoe ze volledig open-minded technologie ontdekken, het is belangrijk om ze ook voor te bereiden op de andere kant van de wonderen van technologie en internet. De duistere kant van alles. Cybercrime, misbruik, pesten. Deze problemen bestaan ​​in de virtuele wereld net als in de echte wereld, en voor veel kinderen is de grens tussen echt en virtueel zelfs nog dunner als voor de meeste volwassenen.

Begrijpelijke do’s en don’ts zijn belangrijk om kinderen te helpen op een veilige manier technologie te omarmen. Begrijpen waarom iets een DO NOT is, is net zo belangrijk als het DO NOT te weten. Wat het uitleggen en begrijpen nog moeilijker maakt is privacy, vooral om aan een kind aan kind uit te leggen waarom privacy belangrijk is. Hoe leg je een enthousiaste jonge internetgebruiker uit dat persoonsgegevens het nieuwe goud zijn en waarom zouden ze zich daarom zorgen moeten maken?

De enige manier om kinderen bewust te maken van de risico’s zonder angst te preken, is om vroeg te beginnen en het vanuit het perspectief van de kinderen te doen. Doe mee, informeer jezelf. Leer hoe de kinderen technologie en internet gebruiken en pak het daar vandaan op. Het programma Internetveiligheid voor slimme kinderen (en hun ouders en leerkrachten) is ontwikkeld om ouders en leerkrachten te helpen, om kinderen te ondersteunen door actief betrokken te zijn bij wat ze doen en om kinderen uit te leggen wat ze niet zouden moeten doen en waarom. Kortom, kinderen helpen om technologie op een veilige (re) manier te omarmen.

Begin met het kijken naar de set voor ouders en leraren en doe dan je huiswerk! Wanneer je je zeker genoeg voelt met de informatie, neem dan de tijd om de set voor kinderen te samen bekijken met je kind(eren) en wees voorbereid op veel vragen. Blijf vanaf dat moment betrokken en blijf de kinderen steunen.

Voor ouders, door een ouder en het eindeloze geduld van alle kinderen en ouders die hebben bijgedragen aan het maken van dit programma!

 

Bronnen:

Dit is buddy, gemaakt door de zeer creative Simple White. Buddy helpt mij om moeilijke dingen zo uit te leggen dat ze niet meer zo moeilijk zijn.

Cybersecurity for Road Warriors and Couch Potatoes

Internet Safety for Smart Kids (and their parents & teachers)

Being passionate about CyberSecurity

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail