Internet Safety for Kids

Internet Safety for Kids – doe mee met het programma!

Net als met de meeste andere dingen, zijn er veel goede dingen aan het internet, zijn er enkele minder goede dingen, en zijn er ook slechte dingen aan het internet. Met Veiligheid op internet voor kinderen helpen we je te genieten van al het goede dat internet te bieden heeft, en jezelf te beschermen tegen de slechte dingen die bij internet horen.

Zie het als het weer. We kunnen natuurlijk hopen dat we droog blijven op een regenachtige dag, maar het is slimmer om een jas aan te trekken en een paraplu mee te nemen, toch? Internetveiligheid voor kinderen is als die jas en paraplu voor het internet. Het zal nog steeds regenen, maar je kunt jezelf beschermen door de juiste dingen te doen.

Maak je geen zorgen, Internet Veiligheid voor Kinderen is geen technische training. Er zitten veel slimme kinderen in ons team, die ervoor zorgen dat alles wat we je laten zien begrijpelijk is. En geloof me als ik zeg, dat dit nodig is, want soms maken we dingen zo ingewikkeld dat zelfs de technici het zelf niet begrijpen.

Wat kunt u verwachten van Internet Veiligheid voor Kinderen? In 20 video’s leggen we belangrijke onderwerpen uit over het internet, en hoe je jezelf, je vrienden, en je familie kunt beschermen. Dit is een belangrijk iets om te begrijpen. Door jezelf te beschermen tegen hackers en cybercriminelen, zorg je er ook voor dat zij jou niet kunnen gebruiken om anderen schade te berokkenen. Dus, als je jezelf beschermt, bescherm je automatisch ook anderen. Best cool, toch?

Dat is ook de reden waarom we willen dat jullie samen leren van Internet Veiligheid voor Kinderen. Ouders, kinderen, leerkrachten, families, vrienden. Laten we allemaal meedoen aan het programma en zorgen dat we praten over wat we leren. Zodat we het samen kunnen uitleggen, het samen begrijpen en anderen helpen te begrijpen waarom elkaar beschermen op internet zo belangrijk is.

We hebben 20 boeiende afleveringen waarin ouders en kinderen samen kunnen leren, en waarin ze veel te bespreken en te overdenken hebben. Het is heel belangrijk dat we praten over cyberveiligheid en dat we ervoor zorgen dat we allemaal begrijpen wat we moeten doen en wat we niet moeten doen.

 1. Updates, patches, en ouderlijk toezicht.
 2. Sociale media en privacy.
 3. Wachtwoorden en Multi-Factor-Authenticatie.
 4. Welke beveiligingsinstellingen zijn belangrijk?
 5. Praat niet met internet-buitenstaanders.
 6. Zoekmachines voor kinderen.
 7. Wat te doen als je gehackt bent of een virus hebt.
 8. Ransomware uitgelegd en hoe het te voorkomen.
 9. Gratis Wi-Fi en de do’s en don’ts.
 10. Dus, je hebt iets fout gedaan, wat nu?
 11. Leren van elkaar voor ouders en kinderen.
 12. Back-ups maken en beschermen.
 13. Is de cloud veilig voor kinderen?
 14. Privacyregels en wat ze betekenen voor kinderen.
 15. Wanneer het te mooi klinkt om waar te zijn.
 16. Zorg ervoor dat je geen cyberbot wordt.
 17. Kinderen met een handicap en het internet.
 18. Hacken uitgelegd.
 19. Cybersecurity is een teamsport, en we hebben jou nodig.
 20. Cybermobbing, het voorkomen en beëindigen ervan.

Veiligheid op internet voor kinderen. Gemaakt voor kinderen, ouders en leerkrachten. Doet u met ons mee?

Doe mee met het programma op https://InternetSafety4Kids.Online