Internet Safety for Kids

Internet Safety for Kids – Aflevering 3 – Wachtwoorden en multi-factor authenticatie

Deze aflevering word je aangeboden door NTT Limited – een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van wereldwijde technologiediensten. NTT streeft ernaar de wereld beter en veiliger te maken voor mensen door de kracht van innovatieve oplossingen. Kinderen zijn een kwetsbaar deel van onze samenleving en daarom is NTT bijzonder bezorgd over hun veiligheid bij het gebruik van digitale media. Meer info: https://hello.global.ntt/

Hallo, welkom bij Internet Safety for Kids en bedankt voor je deelname aan ons programma!

Zoals altijd met ons programma Internet Safety for Kids, moet je deze aflevering indien mogelijk samen bekijken, zodat iedereen deze belangrijke onderwerpen samen kan leren en begrijpen. Laat de volwassenen alsjeblieft niet zeggen dat ze alles al weten, want er zal voor hen ook nog veel te leren zijn!

Vandaag gaan we uitleggen hoe belangrijk goede wachtwoorden zijn en hoe je jezelf nog beter kunt beschermen met multi-factor authenticatie. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is veel eenvoudiger dan je denkt. En, natuurlijk, zullen we ons best doen om het uit te leggen zonder technisch jargon.

Laten we wat aantekeningen maken over wat we geleerd hebben.

• Onze wachtwoorden moeten geheim, complex en uniek zijn.

• We kunnen Password Blocks gebruiken om unieke, complexe wachtwoorden te maken die we kunnen onthouden. https://johannesdrooghaag.com/wachtwoord-block-methode/

• We kunnen een wachtwoordmanager app gebruiken om geheime, unieke en complexe wachtwoorden te maken voor al onze accounts.

• Multi-factor authenticatie combineert bijvoorbeeld wie we zijn, wat we weten en wat we hebben.

• Multi-factor authenticatie en geheime, complexe en unieke wachtwoorden helpen ons onze accounts te beschermen tegen hackers.

Internet Safety for Kids is gemaakt voor slimme kinderen, ouders en leraren. Doe met ons mee en help ons online veilig te blijven.

Ga naar: https://InternetSafety4Kids.Online

Internet Safety for Kids in het Nederlands: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7z20xXutzJuBdZe-oKX5V_Wuup9vDETw