Internet Safety for Kids

Internet Safety for Kids – Aflevering 2 – Privesfeer en sociale media

Hallo, welkom bij Internet Safety for Kids en bedankt voor je deelname aan ons programma!

Zoals altijd met ons programma Internet Safety for Kids, moet je deze aflevering indien mogelijk samen bekijken, zodat iedereen deze belangrijke onderwerpen samen kan leren en begrijpen. Laat de volwassenen alsjeblieft niet zeggen dat ze alles al weten, want er zal voor hen ook nog veel te leren zijn!

We hebben een zeer interessant onderwerp voor jou vandaag. Privacy en sociale media. Wij zullen je uitleggen hoe je kunt zorgen voor je eigen privacy, maar ook voor die van anderen. We zullen uitleggen waarom het belangrijk is, wat het betekent, en wat je moet doen. Doe je hier aan mee?

TIPS:

  • Deel geen persoonlijke informatie zoals volledige namen, adressen, geboortedata en telefoonnummers.
  • Deel geen foto’s van anderen zonder dat zij het weten en zeggen dat het goed is.
  • Deel geen exacte locaties. Tip: Laat je camera-app je GPS niet lezen.

Bedenk altijd dat wat goed is voor jou, misschien niet goed is voor andere mensen. Het is altijd beter om het eerst te vragen voordat je het deelt. Kortom, zet anderen niet op het toilet in het midden van de straat. We hebben privacy en sociale media uitgelegd. Privacy is het recht om te bepalen wat anderen over jóu weten en zien. Andere mensen hebben ook recht op privacy en daar moeten we allemaal rekening mee houden. We moeten er vooral op letten dat we elkaars privacy op de sociale media respecteren.

Bedankt voor het kijken naar deze aflevering van Internet Safety for Kids. Abonneer je op YouTube om nooit een aflevering te missen, en geef een duimpje omhoog om te laten weten dat je het leuk vond.

Internet Safety for Kids is gemaakt voor slimme kinderen, ouders en leraren. Doe met ons mee en help ons online veilig te blijven.