Internet Safety for Kids

Internet Safety for Kids Aflevering 18 – Hacken uitgelegd

We horen veel over hacken en hackers, maar weten we eigenlijk wel wat dat betekent? Gebruiken we deze namen altijd correct, of noemen we misschien dingen hacken die helemaal niet hacken zijn? Ik durf te wedden van wel, dus dit is ons onderwerp voor vandaag. Nee, we gaan je niet leren hoe je andere mensen of computers kunt hacken. We zullen uitleggen wat hacken is, en ook wat het niet is.

Iets hacken om een zwakke plek te vinden of een probleem op te lossen is in feite iets positiefs, iets creatiefs. Het is zelfs een heel goede manier om te leren over hoe technologie werkt. Schade toebrengen aan anderen heeft niets te maken met hacken! Volg ons advies van Internet Safety for Kids op om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van cybercriminelen die zichzelf ten onrechte hackers noemen. Laten we wat aantekeningen maken om ervoor te zorgen dat we allemaal begrijpen wat hacken betekent.

• Hacken is iets gebruiken waarvoor het niet ontworpen is.
• Hacken is het vinden van een zwakke plek of het oplossen van een probleem.
• Hacken is een geweldige manier om technologie te leren begrijpen.
• Als je een zwak punt vindt in een product of dienst, moet je dat melden aan de eigenaars.
• Het veroorzaken van schade en het schaden van anderen heeft niets te maken met hacken.

Internet Safety for Kids is gemaakt voor slimme kinderen, ouders en leraren. Doe met ons mee en help ons online veilig te blijven.

Ga naar: https://InternetSafety4Kids.Online