Internet Safety for Kids

Internet Safety for Kids Aflevering 14 – Privacyregels en wat ze betekenen voor kids

Vandaag kijken we naar de privacyregels en wat die voor kinderen betekenen. Als je beter wilt begrijpen wat privacy betekent, raad ik je aan aflevering 2 van Veiligheid op internet voor kinderen te bekijken, waarin we uitleg geven over privacy en sociale media. Vandaag richten we ons op de regels over privacy en geven we een aantal praktische tips om ervoor te zorgen dat je begrijpt wat je wel en wat je niet moet doen. Het is niet al te moeilijk, je moet alleen deze tips in gedachten houden. Ben je er klaar voor?

Het eerste wat je moet begrijpen is dat privacy een universeel mensenrecht is en dat betekent dat iedereen recht heeft op privacy. De uitdaging is dat dit ook betekent dat iedereen verantwoordelijk is om de privacy van alle anderen te respecteren. Dat betekent dat je de privacy van iedereen net zo goed moet respecteren als iedereen jouw privacy moet respecteren. En omdat niet iedereen dat doet, hebben veel landen wetten en regels gemaakt om de privacy van mensen te beschermen.

• Deel geen foto’s waarop anderen herkenbaar zijn zonder hun uitdrukkelijke toestemming. Het is zelfs beter om de gezichten van anderen te vervagen om ervoor te zorgen dat je hun privacy beschermt.
• Deel geen persoonlijke informatie over anderen zonder hun uitdrukkelijke toestemming. Het is zelfs beter om helemaal geen persoonlijke informatie over anderen (en jezelf) te delen.
• Denk eraan dat alleen de toestemming van volwassenen geldig is, dus je hebt de toestemming van volwassenen nodig en niet van andere kinderen.
• Als iemand je vraagt om een foto of informatie die je hebt gedeeld te verwijderen om hun privacy te beschermen, doe dat dan gewoon!
• Besteed extra aandacht aan het beschermen van de privacy van kinderen.
• De beste manier om de privacy van anderen en van jezelf te beschermen is om helemaal geen persoonlijke informatie te delen! Dat geldt ook voor foto’s!