Independent consultant for Digital Transformation and Process Optimizing Dr. ir Johannes Drooghaag

De kansen en uitdagingen van cloud en digitale transformatie in industriële omgevingen

In kantooromgevingen en dienstverlenende bedrijven is het relatief eenvoudig om de mogelijkheden en voordelen van een cloudgebaseerde digitale transformatie te ontdekken. Flexibiliteit in het optimaliseren van processen en workflows, de mogelijkheid om inclusieve omgevingen te bieden voor medewerkers, leveranciers en klanten, en natuurlijk een verschuiving van investeringen naar operationele kosten. En nog veel meer als we het bedrijfsmodel en de marktontwikkelingen onder de loep nemen.

In industriële omgevingen en in de productie zijn de uitdagingen en de potentiële kansen veel anders, en daarbovenop komt nog eens een aanmerkelijk hogere eis van procesautonomie. De impact van een serviceonderbreking gaat veel verder dan de duur van die onderbreking zelf. Daarnaast zijn er eisen aan de veiligheid en de procesbesturing die in de apparatuur moeten worden ingebed en in veel gevallen wordt dit zelfs verplicht gesteld door de regelgeving.

De conventionele vuistregels voor kritieke diensten en SLA’s die van toepassing zijn op kantooromgevingen en dienstverlenende bedrijven dekken niet de eisen voor industriële omgevingen en productie. Op basis van meer dan 30 jaar praktijkervaring in Industriële Automatisering, Cyber Security en Digitale Transformatie, bied ik pragmatische coaching en adviesdiensten aan om een transitie mogelijk te maken die aan de eisen voldoet. Onafhankelijk en gecertificeerd, met een toolbox die uw organisatie de voordelen van Industry 4.0 zal brengen.